Je moet natuurlijk de belangrijke dingen in het leven wel een beetje volgen. En omdat voetbal volgens een commentator de belangrijkste bijzaak op deze aarde is, volgen we tussen het postzegelen door, het WK-voetbal zo'n beetje. Nu is het niet mijn gewoonte om jullie op deze plek lastig te vallen met voor-, na- of tussenbeschouwingen, maar elke regel kent z'n uitzondering. Onlangs bekeek ik de wedstrijd België-USA. Subliem! Ik kan er geen treffender woord voor bedenken. Mocht je tijd over hebben en bedenken om één wedstrijd in z'n geheel terug te kijken, kies dan deze. Twee elftallen die puur aanvallend spelen, waarbij België verreweg de beste kansen creeërde.

Ik stel dan ook voor om Nederland en België samen te voegen. Dat de dames en heren politici dan helemaal niet meer in staat zijn een regering samen te stellen, laten we lekker hun probleem. Het nationale voetbalelftal vormen we uit het gehele elftal der voormalige Belgen, natuurlijk wel aangevuld met Robin van Persie en Arjan Robben. Dan wordt het geen 2-1 in de verlenging, maar winnen we in de normale speeltijd tegen de States al met 12-0.

Bijkomend voordeel: alle bestellingen worden als binnenlandse post verzonden, dus ook de zuidelijke provinciën delen mee in de lage verzendkosten.

Maar helaas vrees ik dat niet iedereen even gemakkelijk zo'n besluit neemt. Voorlopig zullen we dus nog een wedstrijd als Nederland-België in de halve finale kunnen zien. Dat de beste maar moge winnen. Neemt iemand mij kwalijk dat ik in die situatie een lichte voorkeur heb voor de Oranje ploeg? Niet om het één of ander, maar het is natuurlijk wel onze huiskleur. Geniet er dus nog maar even van en bekijk het ruime Stamp Land assortiment. In oranje tenue.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.