Is postzegelen seizoensgebonden? Elk antwoord is hier natuurlijk goed. Er zijn zeker mensen die alleen maar met hun hobby bezig zijn als de wind om het huis giert en de kachel staat te snorren. Aan de andere kant zijn er ook voldoende die met het grootste plezier binnen van hun zegeltjes genieten terwijl de mussen het dak afkieperen van de hitte. Alles mag. Als je er deze maand plezier in hebt: vooral doorgaan. En als je liever gaat zwemmen: ik vind het prima.
In elk geval is het onderhouden van een postzegelwinkel geen seizoenswerk. Dat gaat het hele jaar door. Misschien kun je de leukste koopjes juist wel in de zomer tegenkomen, als er wat minder mensen aan het kijken zijn. Dat doet me er aan denken, dat ik weer een nieuwe partij (momenteel zo'n 35) lege cassette's voor postzegelalbums heb liggen. Van diverse merken (geen Davo) en formaten. Gratis op te halen. Maar dat terzijde. Geen seizoenswerk dus. Want de kachel moet wel roken, ook al is het dan niet letterlijk. Drie maanden geen omzet kan Stamp Land zich niet veroorloven. We bedanken jullie dus voor je aankopen deze periode. Wat niet wegneemt dat we het ietsje rustiger aan doen. En als we soms toch even een dagje weg zijn, hoop ik dat je ons dat gunt, ook als we dat niet openlijk op Internet rondbazuinen.
Ook eventjes geen nieuwe column deze zomer. Ergens in augustus hopen we weer nieuwe belevenissen met jullie te kunnen delen. Ondertussen wensen we iedereen een fijne vakantietijd, waar dat dan ook zal zijn. Of dat nu zonder nieuwe postzegelpartijen gebeurt, of juist met. In dat laatste geval raden we je aan om de nieuwste aanbiedingen... Nou ja, je weet wel wat we bedoelen.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.