Er gaat een kleinigheidje veranderen in het assortiment van Stamp Land. Misschien was het je al eerder opgevallen: het aantal losse postzegels neemt langzaam af. Een paar jaar geleden hadden we onder het kopje "postzegels" nog meer dan 4000 series en velletjes te koop staan. Dat zijn er nu nog ong. 2500, alleen van een paar Scandinavische landen. Hadden we voorheen een stock tot 4 stuks per nummer, nu zijn dat er maximaal nog 2. De totale voorraad is dus in ong. 18 maanden met meer dan de helft ingekrompen. Waarom? Nou, het past niet zo goed bij Stamp Land. We zijn sterk in albums, verzamelingen en partijen. Een assortiment losse series postzegels vergt een andere manier van werken, van inkoop en aanbieding. En natuurlijk een veel groter aantal landen dan we ooit hebben aangeboden. Een poosje geleden hebben we nogmaals besloten om alleen te doen waar we het allerbest in zijn. Vandaar dat we al enige tijd de losse series niet meer aanvullen en ze langzaam uitverkopen. Uiterlijk in 2018 gaan we er helemaal mee stoppen. In de tussentijd kun je natuurlijk nog wel profiteren van de nodige uitverkoopacties die er gaan komen.

Maar we zouden Stamp Land niet zijn, als we niet met een beter alternatief zouden komen. Onder het assortiment albums en partijen staat onder andere ook de produktgroep kleine partijtjes. Tot op heden is deze nogal onderbelicht gebleven, al zeggen we het zelf. Dat is trouwens bij veel collega's en veilingen ook zo. Welnu, je voelt 'm natuurlijk al wel aankomen. In plaats van het aanbieden van losse series postzegels, gaan we de komende tijd proberen om een leuk aantal kleine partijtjes aan te bieden. Het past beter in het assortiment, het is voor jullie een stuk voordeliger dan de losse series, eenvoudiger voor veel landen en thema's in te vullen en er zit meer verrassing en doorstroming in. De eerste partijtjes zijn half augustus al gearriveerd en we hopen het aantal gestaag uit te breiden.

We zouden ook het aantal albums en Fundgrube's dat we in voorraad hebben wel willen verhogen, maar ja, jullie kopen ze zo snel weg dat dit wel nooit zal lukken.

Genoeg redenen dacht ik zo, om weer eens door het complete assortiment te struinen.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.