Dit is al de derde column over dit onderwerp. En dat nog wel terwijl ik helemaal niet zo'n vakantieman ben. Sommige mensen kijken er een heel jaar naar uit, maar ik ben altijd weer blij als het voorbij is. Zo hadden we dit jaar besloten een weekje begin mei te gaan. Lekker naar de zon in Zuid Spanje. Dat was het plan. Nu de realiteit. In Nederland was het die week met 27 graden de warmste plek in Europa. In Malaga was het in het gunstigste geval droog en winderig, zo'n 15 graden, maar de helft van de tijd regende het van zacht tot soms uren achtereen met bakken uit de lucht. De terrasexploitanten hadden blijkbaar ervaring met deze situatie, want overal stond de hele dag de terrasverwarming aan.

Kijk, dan ben je dubbel blij als de vakantie voorbij is. Maar het hotel dan? Nou, dat was prima hoor. Als je tenminste van een spijkerbed houdt. Zo eentje waar je de spiraalpunten langzaam in je lichaam voelt boren. Sommige mensen vinden dat een voordeel: de vakantienachten lijken er twee keer zo lang door te duren. Bovendien heb je de mogelijkheid om elke nacht een training geduld oefenen te volgen. En daarbij hoef je je ook niet te vervelen, want door het unieke geluidsysteem van de muren was het mogelijk om elk zuchtje en kuchje van de belendende bewoners te volgen. Ook was het hotel uiterst veilig. Zo kwam er een dermate miezerig straaltje water uit de kraan, dat de kans op een overstroming vanuit de badkamer vrijwel tot nul was teruggebracht. Ook kon de balkondeur niet op slot zodat je in geval van nood altijd veilig en snel naar buiten kon. Of naar binnen. Het uitzicht op het zwembad was educatief, want het hotelmanagament had een creatieve manier gevonden om te zorgen voor altijd voldoende ligstoelen. Of dit aantal voldoende is hangt af van twee variabelen. Het aantal stoelen en het aantal gegadigden. Normaliter probeert men de gasten tevreden te stellen door het aantal stoelen te verhogen, maar het kan natuurlijk ook gerealiseerd worden door het aantal gegadigden te verkleinen. Door optimaal gebruik te maken van de klimatologische omstandigheden ter plekke was onze hotelstaf hierin uitstekend geslaagd. De achteruitgang van het hotel gaf toegang tot het strand. Deze zat natuurlijk dicht. Het verhaal doet de ronde dat er wel eens mensen op dit strand gaan liggen, maar wij hebben dat deze week niet kunnen constateren. Desondanks zou er best een kleine kans van waarheid in dit gerucht kunnen zitten.

Je ziet, voor een kamerprijs van zo'n 80-100 euro per nacht is hotel Las Vegas in Malaga een gok om eh, nog eens over na te denken.

Je begrijpt misschien dat ik de eerste paar dagen wat ga bijkomen, bijslapen en bijwerken. Voor de komende 5 jaar heb ik wel weer voldoende vakantie genoten. En dat komt goed uit. Kunnen we lekker de winkel helemaal volstouwen. Help je mee om hem ook weer leeg te maken? En mocht je dit jaar ondanks mijn verhaal toch nog op vakantie willen, nou, zolang ik niet mee hoef wens ik je daarbij natuurlijk:

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.