Oplettende volgers van deze winkel zullen het al wel gezien hebben: het experiment met de verkoop van ansichtkaarten is nagenoeg afgerond. Het was leerzaam. Onze stelling vooraf was dat er een overlap bestaat van mensen die postzegels verzamelen en hen die ansichtkaarten verzamelen. Dat klopt, is gebleken, maar deze overlap is niet heel groot. In elk geval niet bij de klantengroep van Stamp Land. Nu kunnen wij ons best voorstellen dat er mensen geïnteresseerd gemaakt kunnen worden om hun verzamelgebied uit te breiden, maar dat zien wij niet als onze taak. Een dag heeft ook bij ons slechts 24 uur, nietwaar?

Afgezien van een klein restantje, zijn de kavels ansichtkaarten dus uit het assortiment verdwenen. Op termijn gaan we hier een aparte winkel voor opzetten, onder de bezielende leiding van mijn zoon. Kan 'ie het ouderlijk voorbeeld navolgen.

En wat het assortiment van Stamp Land betreft, we gaan ons nog meer dan we al deden richten op het aanbieden van albums en partijen. Het aanbod losse postzegels zal meer en meer beperkt blijven tot de Scandinavische landen. Wat er nu nog van Liechtenstein staat, zal binnenkort flink afgeprijsd worden en dan verdwijnen. Nee, niet de container in natuurlijk, maar we kunnen er altijd 2 of 3 partijtjes van maken en dan is het snel weg.

Zo, je bent weer op de hoogte van onze plannen.

Als ik deze column zo teruglees, is het wel de meest saaie van de laatste jaren. Daarom is het maar goed dat dat niet geldt voor onze winkel. Want het assortiment daar is spannender dan het ooit is geweest. Kijk zelf maar.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.