Deze webshop Stampland.nl heeft een fraaie technische verbetering ondergaan. Als je een regelmatige bezoeker bent, is het je misschien opgevallen: het is een stuk sneller geworden. Bovendien zou door deze verbetering de site ook minder vaak (liefst helemaal niet meer) vatbaar zijn geworden voor storingen. Dat was je hopenlijk ontgaan, maar een enkeling heeft misschien wel eens meegemaakt dat je net lekker aan het shoppen was, de verbinding verbroken werd, en je weer helemaal opnieuw kon beginnen. Dat zijn bijzonder frustrerende ervaringen.

Voor de technici onder ons: deze webshop draaide de eerste 9 maanden op een gewone, goedkope server waar de meeste internetsites op werken. Ruim voldoende voor een doorsnee webpagina met wat vervolg, maar omdat een aardig gevulde winkel met kassa-afhandeling een zwaar programma vergt, ga je merken dat een gewone server niet langer voldoet. Vandaar dat we nu verhuisd zijn naar een aanzienlijk beter exemplaar. Aanzienlijk duurder ook, dat schijnt er helaas aan vast te zitten. Maar dat mag de pret niet drukken. Want eerlijk gezegd had ik zelf nog het meeste last van de traagheid. Een nieuw album in de winkel zetten zou (afgezien van het fotograferen) minder dan 2 minuten moeten kosten. In de praktijk kwam daar een wachttijd bij van gemiddeld meer dan 4 minuten. Iedereen die moet wachten op een computerscherm dat een pagina aan het laden is, weet hoe ongelooflijk lang een minuut dan duurt. En dat maal 4, dan begin je al een aardige indruk van het eeuwige leven te krijgen.

We dwalen af. Er is dus sprake van een aanzienlijke verbetering, maar de inhoud, de vormgeving en afhandeling zijn nog precies hetzelfde. Die lijken ons namelijk nog uitstekend geschikt. Mocht iemand een idee hebben om ook daar iets aan te verbeteren, ik hou me van harte aanbevolen. Om nog eens te ervaren hoe de afhandeling gaat, zou je bijvoorbeeld nu even door het assortiment kunnen lopen en een bestelling doen. Lijkt me geen slecht idee. Kun je meteen ervaren hoe snel dat gaat en hoe snel je je aankoop thuis ontvangt om er van te gaan genieten.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.