Voor de klanten van Stamp Land: de hoogste complimenten.
Bijna twee weken geleden stuurden we een kleine enquete naar een selectie van bijna 250 van onze klanten. Daarin vroegen we wat de voorkeur voor verzenden van aangekochte albums of dozen zou zijn. De uitslag komt zo direkt, maar allereerst wil ik de mensen die gereageerd hebben, enorm bedanken. Je moet weten dat een gemiddelde enquete een respons van 3% oplevert. Inderdaad, dit was een heel simpele en korte vraag met onmiddellijke antwoordmogelijkheid waar je haast niets voor hoefde te doen, OK, laat een reëel percentage dan op 10 liggen. Hoe groot was de respons van onze enquete? Maar liefst 40% reageerde binnen een dag! En uiteindelijk liep dat op tot een totaal van bijna 50%. In marktonderzoekkringen is dat ongehoord hoog.

Wat leiden we hieruit af?
1) Onze klanten voelen zich zeer betrokken bij Stamp Land. Daar zijn we erg blij mee. Hartelijk dank, beste mensen!
2) Het onderwerp leeft. Dat kunnen we ons voorstellen. Als verzamelaar zit je in de postzegels, en de verzending van spullen heeft daar veel mee te maken.

En de uitslag?
We hadden als vraag welke situatie je voorkeur zou hebben. Gratis verzenden via Kiala, maar je pakket dan wel zelf bij een pakketshop moeten ophalen en rekening houden met een levertijd tot een week. Of: verzending via DPD of GLS. Dat kost dan € 2,50 per bestelling, aan huis bezorging in 1-4 dagen. Of: verzending via Post NL. Dat kost € 5 per bestelling, bezorging 1-2 dagen. Of: bij elke bestelling de keus hebben uit de vorige 3 alternatieven.
Het mag duidelijk zijn dat de genoemde kosten nog niet definitief zijn vastgesteld, maar dat we graag wilden weten hoe belangrijk jullie de prijs, snelheid en keuzemogelijkheid zouden vinden.
Uiteindelijk koos bijna de helft van alle mensen voor de laatstgenoemde mogelijkheid: bij elke bestelling de keus hebben of je goedkoper of sneller wilt laten bezorgen. Verder had bijna 25% de voorkeur voor PostNL, 20% voor DPD / GLS en een enkeling koos voor Kiala.

Conclusie
Het is jammer voor enkele mensen, maar Kiala heeft duidelijk geen voorkeur en valt dus af. We zijn op dit moment bezig om te kijken hoe we de bestelpagina kunnen veranderen zodat je elke keer de keus krijgt tussen sneller of goedkoper je albums ontvangen. Daar zit meer aan vast dan een simpel regeltje toevoegen, maar dat is gelukkig jullie probleem niet. Er komen nog wat kleine wijzigingen aan, ook dat horen jullie nog. Voor onze Belgische klanten is er vooral goed nieuws: verzending naar België zal een stuk goedkoper gaan worden.
Tot slot wil ik je een reactie van één van onze klanten niet onthouden: Voor mij mag je de bijdrage in de verzendkosten wel omhoog zetten, want de postzegels die ik bij jou koop zijn zo goedkoop dat een beetje meer verzendkosten wel goed is.
Kijk, da's een reactie recht uit het hart waar we wat mee kunnen. Ik daag je uit om dat meteen maar te controleren. Loop onze winkel door, verbaas je over de lage prijzen, en als je je aankopen de volgende dag thuis ontvangt, wens ik je daarmee

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.