Het wil wel eens gebeuren dat een vaste klant van Stamp Land midden in de nacht wakker wordt, de slaap niet meer kan vatten en dus maar wat fraaie postzegelpartijen gaat bestellen. Tenminste, als ik zo de tijden zie waarop sommige orders binnenkomen, is dit vast wel eens het geval. Misschien dat iemand ook wel eens wakker wordt en zich vertwijfeld afvraagt hoe de dagindeling er bij Stamp Land uitziet. Welnu, ik gun mijn lezers hun nachtrust en zal ze dus niet onnodig laten woelen terwijl ze zich over deze laatste vraag het hoofd breken.

Daar komt 'ie dan: een gemiddelde werkdag begint tussen 8 en half 9. Eerst wordt de computer gestart, gekeken of de site nog in de lucht is en naar behoren werkt, eventuele mails worden beantwoord en bestellingen gepakt. De bankrekening wordt gecontroleerd en de bestellingen van binnengekomen betalingen worden ingepakt. Daarna proberen we te gaan fotograferen. Misschien heb je er nog nooit zo bij stilgestaan, maar fotograferen doen we bij daglicht omdat dat het meest eerlijke en natuurgetrouwe beeld geeft. Afhankelijk van de mate van bewolking is de ene dag heel veel donkerder dan de andere. In dit jaargetijde kunnen we soms om half 10 al beginnen met fotograferen, soms pas na 11 uur. Meestal duurt deze sessie zo'n anderhalf uur. De foto's worden vervolgens genummerd en naar een speciale fotosite verzonden, Daarna gaan we de partijen op stampland.nl zetten en soms ook al vast als gepland item invoeren in onze eBaywinkel. De mooiste partijen gaan altijd naar stampland.nl. Op eBay zetten we de "rommel" en heel veel Duitse partijen waar we teveel van hebben.

De nieuwe partijen op stampland.nl worden meestal zichtbaar tussen 11 en 14 uur, afhankelijk van hoeveel we hebben moeten fotograferen en hoe veel andere dingen er tussendoor zijn gekomen. Tussendoor krijgen we soms telefoontjes, we kijken zo om het uur of er betalingen zijn binnengekomen, of er bestellingen zijn binnengekomen die meteen verwerkt moeten worden, en of er per email vragen zijn binnengekomen. Op een dag brengen we meestal een keer of 3 de pakketten weg die dan inmiddels klaargemaakt zijn. Wat veel mensen onderschatten is de tijd die het inpakken kost. Dat is per dag zeker 2 tot 3 uur werk. Alles bij elkaar is het dan wel tegen de avond. De avond wordt gebruikt om betalingen van eBayklanten te verwerken, hun bestellingen in te pakken en als het even kan ook één of twee verhuisdozen te verkavelen om de volgende dag weer wat te fotograferen en aan te bieden te hebben. Nu weet je gelijk hoe het komt dat er soms op een dag niets nieuws is ingevoerd. Dan ben ik de avond ervoor dus niet toegekomen aan het verkavelen van nieuwe dingen. Zo tegen een uur of 11 in de avond probeer ik er dan een eind aan te maken, hoewel het ook wel eens na middernacht wordt.

Ik hoop dat jullie na het antwoord op deze vraag rustig slapen kunnen. En als je toch midden in de nacht de lust krijgt een paar albums te gaan bestellen, van mij mag het. Hoewel je daar niet op hoeft te wachten. Wij maken geen probleem als je dat nu meteen even afhandelt.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.