Sommige mensen kijken er naar uit: de decembermaand. Met feesten, lichten, schranspartijen, cadeau's en zo meer. Anderen zouden het jaar liefst beperken tot 11 maanden. De meeste mensen zitten er een beetje tussenin, vermoed ik zo. Een keertje lekker eten, cadeautje krijgen en geven, familie en vrienden ontmoeten, dat is best leuk. Maar je bent ook weer blij als het allemaal voorbij is.

Dat laatste geldt zeker voor mij. Als je niet zo van de feestelijke happenings bent, de sociale verplichtingen en moreel verplichte familiebezoeken, dan is het een genot om op maandag 4 januari wakker te worden in een waarschijnlijk kaal en kil landschap, maar wel met een lege maand voor je.

Zover is het echter nog niet. En ik weet een manier om die decembermaand toch op een leuke manier door te komen. Toegegeven, ik ben enigszins bevooroordeeld en het is misschien niet super origineel, maar ik kan je verzekeren dat het werkt: koop een mooie collectie postzegels of een Fundgrubedoos. Een partijtje ansichtkaarten van vroeger tijden om herinneringen tot leven te wekken. Een album dat wat duurder is dan je normaal koopt, met dus ook betere zegels daarin dan je normaal vindt, kortom: verwen je zelf. Of laat je verwennen, want we hebben ook cadeaubonnen in de winkel waar iemand je mee kan verrassen zodat je je eigen cadeaukeus kunt maken. En weet je wat? Wij doen er ook een klein cadeautje bij. Vanaf 2 december tot zolang de voorraad strekt ontvangt iedere klant die een album, partij of doos koopt, eenmalig een kalender om heel 2016 mee door te komen.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.