Vaste bezoekers van deze winkel weten natuurlijk dat wij de postzegels van diverse Scandinavische landen als voorraadartikel aanbieden. De PTT van de Faroer eilanden die net als de onze ook verzelfstandigd is, en tegenwoordig Posta heet, is dit ook opgevallen. Daarom staat vanaf 12 april 2013 Stamp Land op de officiële site van Posta vermeld als agent waar klanten van Posta de oudere zegels van de Faroer kunnen kopen. Tussen de grote internationale agenten staat nu ook een klein Nederlands bedrijfje. Wij vinden dat grappig. De vermelding kun je vinden op www.stamps.fo. Klik op de Britse vlag voor engels, en klik dan op "links", net onder de bovenste foto.

En nu we het toch over de Faroer hebben: voor geïnteresseerde verzamelaars verwijs ik graag naar de internationale vereniging van Faroer verzamelaars, de Faroe Islands Study Circle. Gevestigd in Engeland, maar met leden over de hele wereld. Ik ben er zelf al vele jaren met groot plezier lid van. Je sluit je voor heel weinig geld aan bij een vriendengroep en krijgt plenty informatie, een veiling en een adres waar je met elke vraag terecht kunt. Kijk voor meer informatie op www.faroeislandssc.org.

Voor wie niet zo ver van huis wil, is er natuurlijk een prachtig alternatief om door de Faroese zegels te struinen. Waar anders dan in je eigen winkeltje? Je bent er nu toch, dus kijk maar eens onder postzegels/Faroer.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.