Sommige mensen noemen december de feestmaand. En natuurlijk, er zijn wat feesten die dan voorbijkomen. Persoonlijk zijn we blij als het allemaal weer voorbij is, en daarom is het eigenlijk wel merkwaardig dat Stamp Land ook nog eens een extra feestje in december heeft. Vorig jaar ging op 11 december namelijk de online winkel van Stamp Land open. Daar ben je nu. Dus: we bestaan deze maand één jaar. Tijd voor een feestje. En een bijpraatmomentje.

Zijn we tevreden over het eerste jaar? Meer dan. Hebben we genoeg klanten en omzet gehaald? Veel meer dan verwacht. Valt er nog wat te verbeteren? Zeker. Gaan we dat ook doen? Natuurlijk.

Zo. Dat was de samenvatting. Nu een beknopte uitwerking. Het eerste jaar is inderdaad fantastisch verlopen. Op eBay hadden we al jarenlang een winkel met een vaste klantenkring, en het is natuurlijk afwachten in hoeverre verzamelaars naar een nieuwe winkel willen gaan. Nu, na 12 maanden, kunnen we trots melden dat de omzet de laatste paar maanden ongeveer gelijk verdeeld is over onze winkel op eBay en de eigen webshop. En dat is sneller dan verwacht, daar hadden we twee tot drie jaar voor uitgetrokken. Dat betekent dat we per januari onze strategie ook gaan aanpassen. Want het komt te vaak voor dat vaste klanten die elke dag even kijken, geen nieuwe collecties aantreffen. Dat vinden we zelf ook heel vervelend, en dat moet dus veranderen. We hebben het aanbod op eBay al afgebouwd en gaan dat nog verder doen. Het aantal dagen dat er daar veilingkavels aflopen zal minder worden, en het aantal albums per dag ook. Die vrijkomende capaciteit gaan we voor www.stampland.nl inzetten.

In oktober stond een verbouwing gepland die vertraagd werd en nu in december plaats vindt. Daar merk je best wat van, want vanaf eind november tot medio december kunnen er helaas minder nieuwe partijen worden aangeboden. Maar dat gaat na de kerst dus verbeteren. Wat al eerder dit jaar verbeterd is, is de snelheid op de site door de verhuizing naar een nieuwe server, en de betalingsafhandeling via iDEAL door nieuwe programmatuur. Dat heeft tot minder foutmeldingen geleid.

En nu het feestje. Bescheiden als we zijn, houden we ook dit beperkt. Vanaf 5 december krijgt elke koper een gratis aardigheidje bij zijn of haar bestelling. Zolang de voorraad strekt natuurlijk, maar dat zal naar verwachting wel tot ver in januari zijn. Dat geldt voor partijen, want de verzending van een losse serie is te kwetsbaar om iets anders in bij te pakken. En op 11 december doen we dan nog wat extra's, maar daarover ontvangen alle klanten en relaties een aparte email.

We wensen je in december bij alle feestjes

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.