Als je er over na gaat denken is het eigenlijk maar merkwaardig geregeld sinds wij het geld hebben uitgevonden. Om niet te zeggen hoogst merkwaardig. Zo hebben jullie zonder er maar een seconde bij stil te staan zojuist mijn vakantie betaald. Waarvoor trouwens nog mijn oprechte dank. En het is aan de Belastingdienst te danken dat het een bescheiden uitstapje is gebleven. Wat ik overigens helemaal niet zo erg vind.

Want inderdaad, jullie sponsoren indirect al mijn uitgaven. En ik betaal dan weer aan julllie mee. Denk daar maar eens aan als je over de snelweg scheurt. Minstens 20 centimeter komt van mij. En de docent van je (klein)kind heeft zijn of haar salaris ook al voor 3 dagen aan mij te danken. Het glas in de deur van het ziekenhuis? Komt van Stamp Land. De straatlantaarn voor je huis, graag gedaan hoor. Je theaterkaartje zou zonder mij 5 cent duurder zijn en zelfs arme Afrikanen zouden het zonder een ons rijst minder moeten stellen.

Dat zijn zo van die gedachtenspinsels die me bekruipen als ik me weer eens op het strand zit te vervelen. Iedereen koopt dingen voor zichzelf en betaalt daarmee het algemene leven van anderen. Rare wereld. We moeten het er maar mee doen.

Maar de vakantie is voor mij afgelopen. Vanaf 1 augustus komen er daarom weer volop nieuwe albums en partijen beschikbaar. En de eerste grote aankoop vol nieuwe partijen is ook al weer geregeld. Ga maar snel kijken wat er allemaal voor moois in de winkel ligt. Ik ben trouwens van plan volgend jaar ook weer op vakantie te gaan. Dus alvast bedankt voor je aankoop.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.