2016 Is voor Stamp Land een erg goed jaar geweest. Hadden we in 2015 een omzetgroei van 20%, het afgelopen jaar zijn we nog eens 16% daarbovenop gegroeid, gewoon door hetzelfde te blijven doen als het jaar daarvoor, alleen dan wat meer.  Drie van de vier beste maanden in onze historie, lagen in 2016. December was zelfs de absolute topmaand. Wie zei daar dat het slecht met de postzegels gaat?

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, en ik weet dat jullie Stamp Land een glas champagne gunnen, maar wat merk je daar als klant van? Laat ik om te beginnen zeggen dat groei geen doelstelling voor ons is. Er zitten zelfs grenzen aan waarvan ik elk jaar denk dat we die bereikt hebben, maar waar dan toch nog wat rek in blijkt te zitten. Desondanks is het natuurlijk wel leuk, en als we vlak bij een nieuw record zijn, zijn we gedreven genoeg om onze inspanning toch nog even te verhogen.
Uiteindelijk is dat ook goed voor jullie. Want het stelt ons in staat om bijvoorbeeld een grandioze uitverkoop te organiseren in de laatste week van het jaar. We verkopen dan wel veel, maar tegen zodanige prijzen dat er niet veel aan verdiend wordt. Helemaal niet erg, dat zijn van die dingen die je kunt doen als je een verder uitstekend jaar achter de rug hebt.
Ik noem nog een punt. We zijn hierdoor in staat om de verzendkosten op hetzelfde lage niveau te houden (een stuk lager dan de actuele verzendkosten, ook voor onze buitenlandse klanten). Ook daar profiteer je als klant van. Er worden behoorlijk wat albums van 20 euro verkocht, met verzending 2,50 terwijl deze als pakketpost voor 6,95 verzonden worden. Reken uit ons verlies. Maar door het grote volume wordt dat voldoende gecompenseerd om ook onze klanten met een kleine beurs een aantrekkelijk aanbod aan te kunnen blijven bieden.
Er zou nog meer te noemen zijn, zoals de financiële mogelijkheid om een buffervoorraad in te kopen zodat dagelijks nieuw aanbod gegarandeerd blijft, maar we willen dit jaar niet met een ellenlange column beginnen. Tenslotte komen jullie hier om te kijken of er nog wat leuks te halen valt. Dat moest je nu maar eens gaan doen.

Het jaar 2017 hoeft voor ons geen jaar met groei te worden. Wat belangrijker is, is dat jullie hier met veel plezier komen. Daarom blijft onze wens ook dit jaar onveranderd:

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.