Sommige dingen zijn heel simpel, maar je moet ze wel even weten. Neem nou deze Internetwinkel. Weet jij hoe je hier gemakkelijk rondkijkt? Laat me een paar tips geven.


1. Als je kijkt bij de losse postzegels, of bij de albums en partijen, dan staat het aantal items per pagina standaard op 15. Dat zijn dus soms heel veel pagina's per land. Je kunt dit simpel verhogen tot maximaal 200 per pagina. Dat kan onderaan de pagina, net onder de laatste zegel/serie. Dan hoef je minder te bladeren. Het duurt wel wat langer voordat dan de pagina geladen is, dus iets meer geduld is welkom.

 

2. De albums en dozen staan gesorteerd op kavelnummer. Daardoor staan de nieuw binnengekomen partijen altijd achteraan. Dat is niet zo handig als je elke dag even kijkt wat er nieuw is binnengekomen. Je kunt deze volgorde als volgt omdraaien: net boven het assortiment staat in de blauwe balk het woord catalogusnummer. Daarachter staat een pijltje. Als je op dit pijltje klikt, verandert de volgorde. Overigens kun je, als je klikt op het pijltje naast catalogusnummer, ook op andere kenmerken sorteren, zoals bijvoorbeeld op prijs. En de pagina-indeling kun je ook wijzigen als je in deze balk aan de linkerkant klikt op één van de tekentjes naast bekijk als.  Probeer maar eens.

 

3. Als je snel wilt zien wat er nieuw is binnengekomen, kan dat ook op de homepage. Onder het kopje Nieuw binnengekomen staan twee foto's van net toegevoegde artikelen. Met de pijltjes boven het rechterplaatje kun je naar links of rechts om meer nieuwe kavels te bekijken, tot maximaal 25 stuks. Als je met je muis boven de plaatjes hangt, krijg je de complete titel te zien. Als hier losse postzegels zijn opgenomen, is dat meestal een teken dat van het betreffende land meerdere series nieuw zijn opgenomen. Er zijn hier dan een paar te zien, maar als je met je muis boven POSTZEGELS bovenaan de pagina gaat staan en dan klikt op het betreffende land, kun je alles bekijken.

 

4. Soms duurt het wat langer voor een pagina geladen is. Met name als het wat drukker is, kan het soms even lijken alsof de computer niet reageert op een opdracht. Een mooie oefening in geduld waar ik, het zij toegegeven, zelf nog veel van kan leren.... Zeker als je je winkelwagentje hebt gevuld en wilt gaan afrekenen, kan dat afrekenen soms wat langer duren dan je denkt. Dat heeft ook te maken met de beveiling die achter de afrekenpagina verstopt zit. Met name als je via iDEAL wilt betalen, verzoek ik je om niet te snel terug te gaan naar de pagina omdat je denkt dat er iets mis is. De verbinding met je bank duurt door de beveilingsmaatregelen wat langer. Het is al een aantal keren gebeurd dat iemand terugging en opnieuw wilde betalen, maar dat lukte dan niet omdat de order inmiddels wel was genoteerd, maar de betaling niet gelukt was. Opnieuw deze artikelen afrekenen is dan niet mogelijk, omdat de site ze ziet als reeds verkocht (weliswaar nog niet betaald, maar dat is dus iets anders). Als trouwens zoiets gebeurt, geen paniek, want ik krijg wel te zien wat je hebt bestelt, en zal je een e-mail sturen om aan te geven hoe je verder kunt gaan met betalen.

 

5. Ik kan nog lang doorgaan met het uitleggen van van alles, maar dan wordt deze rubriek te lang. Probeer zelf maar eens met je muis waar je op kunt klikken en waar wat verschijnt als je er met je muis boven gaat hangen. En heb je een vraag? Vooral stellen! Ik heb al diverse vragen gehad en dat is erg nuttig. Voor de vragensteller, maar ook voor anderen. Zo vroeg iemand wat hij moest doen omdat bij sommige partijen geen foto's zichtbaar waren. Blijkbaar was er iets niet in orde. Gelukkig heb ik voor moeilijke vragen een slim mannetje, en die kwam er achter dat de fotocodering bij een aantal artikelen niet goed werkte als je via een Firefox browser werkte. We hebben dat kunnen oplossen, maar zonder die vraag was ik daar zelf niet achter gekomen. Aarzel dus niet om je vraag te stellen!

Bij het (verder) ontdekken wat er op deze site allemaal te zien is, wensen we je  

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.