Dat zijn zo van die winters. Het hangt er maar helemaal van af waar je woont, da's waar. Sommige gedeelten van ons koninkrijk waren een paar dagen compleet bevroren, elders was het alleen maar nat of lag men zelfs aan het strand te zweten. OK, dan hebben we het meer over Aruba, maar toch. We hebben weer eens ervaren dat de winter in een klein gebied toch heel verschillende gezichten kan opzetten.

Zoals jullie weten bivakkeren wij in Amersfoort. De plek waar dit jaar (tot in elk geval half januari) de neerslag uitsluitend in de vorm van regen valt. Niet daar we daar heel rouwig om zijn, maar met zo'n nepwinter kun je toch de neiging krijgen om als vluchteling te vertrekken. Uit meteorologische motieven ditmaal. Zou dat voldoende reden zijn voor asiel in Syrië of zo? Het aantal zonuren daar schijnt erg aantrekkelijk te zijn. En het aantal internetwinkels voor postzegels minimaal, dus daar liggen kansen, zou je zo zeggen. Misschien gooien we er een marktonderzoek tegenaan.

Ondertussen zitten we mooi met onze handen in het haar. Het eind komt in zicht van de stapel verhuisdozen die nog uitgezocht moeten worden. Weet iemand toevallig nog een partij van zo'n 20 dozen met albums te koop staan? We hebben naar schatting nog voldoende tot medio februari. Dan is ook de eerstvolgende grote veiling waar we kunnen inkopen, dus misschien gaan we het net redden. En anders moeten jullie het een paar dagen zonder nieuwe partijen doen. Ook niet erg. Want tussen de al eerder opgenomen albums zit ook een heleboel moois wat om ondoorgrondelijke redenen nog niemand heeft opgemerkt. Kijk maar eens goed. Naar pareltjes moet je soms even zoeken, maar het loont de moeite. En dan heb je tenminste iets leuks in huis voor als je 2 weken ingesneeuwd raakt.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.