De meeste klanten van Stamp Land wonen in Nederland. Dat is niet zo vreemd natuurlijk. Toch zijn er ook steeds meer buitenlandse klanten. Blijkbaar is het aanbod aantrekkelijk genoeg om vanuit een ander land te laten verzenden. Met name de verkopen naar België zijn dit jaar enorm toegenomen, maar ook naar andere landen verzenden we regelmatig, tot aan China toe.

Om de bekendheid zowel in Nederland als daarbuiten wat te vergroten, denken we momenteel na over een bescheiden promotie. Want behalve bij een aantal vaste klanten is Stamp Land bij de meeste verzamelaars nog niet bekend. Dan kun je natuurlijk gaan adverteren in de postzegelbladen, maar daar is een bedrag mee gemoeid waarmee we ook een heleboel andere leuke dingen kunnen gaan doen. En hoe je het ook bekijkt, uiteindelijk moeten alle kosten toch verwerkt worden in de verkoopprijs van onze partijen. Ik neem aan dat jullie niet zitten te wachten op een stijging daarvan. Dat gaan we dan ook niet doen.

Je kunt ook adverteren via Internet. De bekendste weg daar is via google adwords. Daar hebben we tot nu toe niet aan meegedaan. Zelf houden we niet zo van al die banners die je dan steeds tegenkomt. Maar aan de andere kant, als je bekender wilt worden, zul je toch iets moeten doen. Als er iemand is die ervaring met adverteren op Internet heeft, horen we dat erg graag.

Om te beginnen hebben we een paar domeinnamen vastgelegd. Zo kom je nu ook bij Stamp Land uit als je gaat naar www.stampland.be, www.stampland.de en www.stampland.it.
We gaan dus wat meer internationaal. Bij alle vooruitgang blijft ons motto: allemaal leuk en aardig, maar het moet wel betaalbaar blijven. Een puur Nederlands standpunt, lijkt ons zo. Met als doel dat jullie met genoegen blijven rondkijken in onze winkel. En daarbij wensen we je natuurlijk ook nu weer

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.