Beetje merkwaardige maand is dat, vind je ook niet? Je begint aan een nieuw jaar, maar de ijkpunten van zo'n jaar liggen allemaal nog ver weg. Buiten is het kaal, vaak ook grauw. Binnen kun je natuurlijk met je postzegeltjes bezig zijn, maar grote aankopen stel je toch nog even uit. Als rechtgeaarde Nederlander wil je eerst financieel weten waar je aan toe bent, nietwaar? Daarom hebben veel winkels in de stad traditioneel uitverkoop in deze periode. Om toch wat om te kunnen zetten. Ik snap die voorzichtigheid wel. En toch.... Juist om die reden heb je deze maand de minste concurrentie als je naar een leuke collectie gaat zoeken. In november en december verkochten we van alle nieuwgeplaatste albums ongeveer een derde binnen enkele dagen. Op dit moment is dat nog geen 10%. En dat is niet omdat we mindere albums aanbieden. Bepaald niet!

Ons advies is dus: heb je de mogelijkheid, dan is dit de beste periode om een mooie partij aan te schaffen. We hebben sinds 1 januari al zo'n 100 nieuwe albums toegevoegd en er komt nog dagelijks bij, dus wat let je?

Ter relativering van alle financiële perikelen komt hier de spreuk van deze maand. We kwamen hem ergens tegen, en gezien het voorgaande is het wel geinig om er deze column mee af te sluiten. Niet vergeten natuurlijk om vervolgens wel even door de partijen te bladeren.

Komt 'ie: Geld is rotspul. Als je het niet uitgeeft, heb je er niets aan. En als je het wel uitgeeft ben je het kwijt.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.