Altijd weer een uitdaging. Aan de ene kant wil je een kavel natuurlijk op een aantrekkelijke manier beschrijven. Aan de andere kant wil je ook dat de beschrijving reeël en eerlijk is. Dat blijft spannend. Soms krijg ik te horen dat iemand een album gekocht heeft en er ergens een pagina ontbreekt. Dat kan. Het is ondoenlijk om van elk album te controleren in hoeverre alle pagina's aanwezig zijn. Al was het alleen maar omdat elke fabrikant anders nummert, A-nummers gebruikt of zelfs helemaal niet doorlopend nummert. De meeste mensen kopen een album voor de inhoud, niet voor de bladen. Mocht dat wel een keer zo zijn, en wil je zeker weten dat alle bladen aanwezig zijn, vraag er dan gerust naar. Een email is voldoende om teleurstelling achteraf te voorkomen.
Veilinghouders beschrijven hun kavels natuurlijk ook. Maar je moet als koper opmerkzaam blijven. Laatst was ik op een grote Duitse veiling. Daar stond o.a. een kavel te koop van ruim 20 verhuisdozen vol meest insteekboeken en albums voor een lage prijs. In de beschriijving stond dat er nauwelijks Duitsland in zat. Dat maakte het kavel nog aantrekkelijker. Vol verwachting ging ik kijken. Wat bleek? De beschrijving klopte: er zal bijna geen Duitsland in. Maar wat er niet bij stond, was dat 80% van de boeken vol zat met postzegels uit Roemenië. Een leuk land hoor, maar niet het meest gevraagde. En een beetje veel ook, om te kopen.
Zo blijkt maar weer dat je niet alleen moet letten op wat er geschreven staat, maar ook op wat er NIET geschreven staat.

Bij Stamp Land proberen we natuurlijk ook de albums en partijen op een mooie manier te omschrijven. Maar tegelijk reeël te zijn. Bovendien krijg je met de foto's een redelijke indruk van wat je koopt. En als je meer wilt weten zijn we niet te beroerd om eens extra te kijken en je een antwoord op een specifieke vraag te geven. Zodat je uiteindelijk tevreden bent met je aankoop en kunt verzamelen met: 

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.