We spelen met een idee. En dat wil ik graag met jullie delen om eens te horen wat jullie er van vinden. Zoals je ongetwijfeld weet, kopen wij grote partijen postzegelalbums in, met alles wat daarbij hoort. De albums bieden we ongewijzigd in de winkel aan, zonder daar eerst wat uit te halen. Wat er overblijft (doosjes, zakjes, bladen en van alles meer) gaat in Fundgrubedozen die doorgaans supersnel verkopen. Dat lijkt me ook logisch, want we bekijken de inhoud (vrijwel) niet dus je kunt altijd verrassingen tegenkomen.
Nu zijn er een aantal albums en insteekboeken waar we met goed fatsoen geen 20 euro voor kunnen vragen. Die 20 euro is zo'n beetje de ondergrens die we hanteren. Wat we met die goedkopere albums doen, kan van alles zijn. Een klein gedeelte gaat ook de Fundgrube in, een aantal gaan rechtstreeks naar eBay en soms bundelen we albums en verkopen ze per 2, 5 of 10.

De afgelopen jaren hebben we onze activiteit op eBay drastisch terug gebracht, en dat willen we doorzetten. Maar wat dan te doen met die albums die minder dan 20 euro waard zijn? En dat bracht ons op het idee van een koopjeshoek. Een aparte categorie op stampland.nl waar goedkope partijtjes staan van 5 of 10 euro. Voor die prijs zijn ze namelijk wel weer interessant. Maar daar lopen we tegen een probleem op. Want zoals je weet betaal je voor verzending binnen Nederland naar keuze een bedrag van 2,50 of 5 euro. En als veel mensen één album van 5 of 10 euro zouden kopen met 2,50 aan verzendkosten, is dat voor ons een verliesgevende zaak. Niet erg als het een keertje gebeurt, maar daar gaan we natuurlijk geen gewoonte van maken.

Verschillende oplossingen zijn denkbaar. Bijvoorbeeld door voor deze categorie een hoger verzendtarief te berekenen (maar dan is het koopje niet echt een koopje meer), of een minimaal bestelbedrag in te bouwen (ook dan is de lol om één album van 5 euro te kopen weg) of om de hele verzending om te gooien. Bijvoorbeeld door te werken met een staffel waarbij je tot 25 euro het volle tarief betaalt, tussen 25 en 75 de helft en boven de 75 euro de verzending gratis is. Of iets in die geest.

Van alles is mogelijk. We zijn op dit moment alleen nog maar hardop aan het denken en zijn erg benieuwd naar jullie mening. Wat vind je van het idee van een koopjeshoek? Maakt de hoogte van de zendkosten voor jou uit? Heb je nog een ander idee? Laat het ons weten. Reacties zijn welkom op info@stampland.nl.

En als je niets te melden hebt, of het allemaal wel prima vindt: dat mag ook. Dan ga je toch lekker even bij ons winkelen?

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.