Al jaren hoort de Fundgrube tot de hoogtepunten in het Stamp Land assortiment. Enkele duizenden van deze verrassingsdozen vol postzegelzaken hebben hun weg naar verzamelaars reeds gevonden. Hoe kun je zo'n succes nog verbeteren? Dat was het idee wat me op een zaterdagnamiddag wel een leuke uitdaging leek. Enkele maanden smeulde deze vraag ergens achterin de hersenpan totdat het antwoord als vanzelfsprekend naar buiten plopte: Laat iedereen nou net die onderdelen kiezen die hij of zij het liefste zou willen tegenkomen. Natuurlijk niet de precieze samenstelling, want dan is het geen ontdekking en dus geen Fundgrube meer. Maar wel zoveel mogelijk voorkomen dat je bijvoorbeeld veel brieven in je doos aantreft terwijl je die helemaal niet verzamelt. Of van die insteekboeken waar toch veel dezelfde postzegels in blijken te zitten, terwijl je liever klassieke briefkaarten tegenkomt.
Zo gedacht, zo gedaan. We hebben een week of 6 de tijd genomen om dit idee uit te werken tot wat er nu ligt: Stel je eigen Fundgrube samen. Er zijn 3 onderdelen die je naar eigen wens kunt combineren: een basispakket waarin van alles kan zitten: zakjes en kaartjes met postzegels, doosjes, bladen, insteekboeken, etc. etc. Daarnaast is er een aanvullingspakket albums en insteekboeken met daarin diverse postzegels. En er is een aanvullingspakket brieven, poststukken en FDC's, zowel los als in albums. Zo kun je zelf een Fundgrube samenstellen met je favoriete onderdelen. Koop één of meer basispakketten en vul dat aan met de aanvullingspakketten albums of brieven. En ga dan heerlijk zitten wachten totdat de bezorger je eigen Fundgrube komt brengen. En als je er doorheen bent, stel je gewoon weer een nieuwe samen. Zolang er voorraad is tenminste. Want dat zou nog wel eens een probleem kunnen worden.... 

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.