Zijn postzegels een seizoensartikel? Je zou het bijna gaan denken. Regelmatige lezertjes weten dat de inkoop van Stamp Land plaats vindt op grote (zaal)veilingen in Nederland en Duitsland. Nu wil het geval dat die jongens hun veilingkalender niet keurig met elkaar afspreken. Nee, iedereen wil graag veilen in de periodes waarin ze verwachten de meeste kopers te kunnen trekken. En waar mensen op dezelfde manier denken, krijg je dezelfde uitkomsten. Met als gevolg dat er van medio december tot medio februari twee maanden lang geen enkele veiling van betekenis was, en dat daarna iedereen tegelijk wat organiseert.

En dus kun je bedenken wat er gebeurt. Om maar even bij onszelf te blijven, we hadden een behoorlijke berg ingekocht, maar eind januari waren we daar doorheen. Nog even twee weken hier en daar wat vandaan schrapen om toch wat nieuws aan te kunnen bieden, maar de vaste bezoekers hebben ongetwijfeld gemerkt dat het erg rustig in de winkel aan het worden was.

Het goede nieuws is dat die periode nu voorbij is. Vanaf 17 februari zijn we in 10 weken maar liefst 7 veilingen aan het aflopen. Kenners spreken van een veilingmarathon. Er zullen dus plenty nieuwe partijen binnenkomen. Maar uiteraard is er in deze wereld geen oplossing zonder een nieuw opdoemend probleem. Want door al die inkoopperikelen is er te weinig tijd om alles te verwerken en aan te bieden. We gaan ons best doen, maar hopen dat jullie geduld kunnen opbrengen. Regelmatig zijn we één of een paar dagen onderweg en kunnen dan niets versturen. Het is voor de goede zaak, moet je maar denken.

Het marathonseizoen gaat beginnen. We staan getraind aan de start en hopen flink in de prijzen te vallen, zodat er het komende jaar in onze winkel niets te merken is van een postzegelseizoen. Hooguit van een nieuwe lente. Een prachtig jaargetijde waarvoor we je uiteraard weer de volgende wens doen toekomen:

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.