Even een rubriekje met wat losse opmerkingen. Mei. Het is een beetje een tussenmaand. Diverse mensen gaan al even op vakantie. Of een hele poos. Er zijn veilingen. Daar moet ik ook even naar toe. Of wat langer. Als het lekker weer is wil je ook wel even buiten met een drankje zitten. En dan kan het zomaar gebeuren dat er even wat minder nieuwe albums in de winkel staan. Daar heb je vast wel begrip voor. Kijk dus niet gek op als er dagen zijn dat er niets nieuws te vinden is. Ik weet dat velen van jullie elke ochtend even de nieuwe partijen checken. Gewoon blijven doen hoor. Want er zijn meer dan genoeg dagen dat er wel wat nieuws is. En anders ga je gewoon nog eens even de andere albums langs. Ik hoor vaak genoeg dat iemand iets kocht wat er al wat langer op stond en eigenlijk nu pas zag dat dat best een erg aantrekkelijke partij was.

Regelmatig communiceer ik met jullie via emails waarin ik acties of andere zaken aankondig. In principe gaan die berichten naar klanten die ooit iets hebben gekocht. Iedereen die dat niet wil ontvangen kan zich daarvoor afmelden. Ik vermoed dat een deel van deze berichten in mappen ongewenste mail terechtkomt en niet gelezen wordt. Daar kan ik dan ook niets aan doen. Ik raad je alleen maar aan om die map regelmatig toch even door te kijken. Meld je af voor nieuwsbrieven die je niet wilt hebben, dat scheelt je zelf ongewenste berichten en de verzender een rits emailadressen die toch nutteloos zijn.
Eind deze maand treedt een nieuwe wet privacy in werking. Ik moet toegeven dat ik deze niet bestudeerd heb. Heb het vermoeden dat het gevolg voor ons wel meevalt aangezien we niet werken met instrumenten om te kunnen traceren wat jullie allemaal doen in onze winkel. Er worden, anders dan bestellingen, ook geen gegevens opgeslagen. Althans, niet dat ik weet. Maar eerlijk gezegd ben ik ook niet 100% zeker wat er in software allemaal ongezien wel wordt opgeslagen. Ik kan alleen melden dat we geen enkele behoefte hebben om die gegevens, als ze er al mochten zijn, te gebruiken. We zullen nog eens bij onze webbeheerder navragen of hij meer kan vertellen. In elk geval: maak je niet ongerust, we zijn geen facebook en hebben geen enkele behoefte om andere gegevens dan emailadressen en bestelinformatie te verzamelen.

Heb je deze maand even niets te doen? Loop gerust de winkel door. Het assortiment is tamelijk overzichtelijk. Heb je het heel druk? Dan is het extra belangrijk om je rustmoment te pakken. En gezellig te komen winkelen. Even. Of wat langer.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.