Bij Stamp Land zijn we niet zo modieus. Je kent vast wel die winkels op Internet die elk jaar hun lay-out veranderen. Of hun systeem van werken. Ben je er net weer aan gewend, is alles anders. Supermarkten hebben daar ook nog wel eens een handje van. Eens in de zoveel tijd gooien ze de winkel om. Zoek je je weer het leplazarus om net als je gewend bent.... Commercieel schijnt het wel te werken, maar persoonlijk heb ik er een hekel aan. Dus doen we er bij Stamp Land ook niet aan mee. Vanaf het begin ziet onze winkel er nog net zo uit. Vind je het ouderwets worden? Je weet in elk geval wel de weg. Toch zullen we er niet aan ontkomen om ooit wat te veranderen.

Nee, dit is geen inleiding om wat nieuws aan te kondigen. We hebben nog geen plannen. Maar sommige dingen zou je willen verbeteren en dat blijkt dan in het huidige stramien toch wel erg lastig te zijn. Of buitensporig kostbaar. Dan laten we het maar zo. Ooit zal er wel een moment komen dat er zo veel van deze punten liggen, dat we toch maar besluiten de kogel door de kerk te jagen. Maar het eerste jaar kun je nog gerust zijn.

En soms wordt oud vanzelf weer nieuw. Je kent vast wel die jeugdigen die rondlopen in spijkerbroeken waar ter hoogte van de knie allerlei scheuren zitten. Als het er al niet veel meer zijn. Nu begon mijn favoriete broek er na langdurig gebruik ook zo uit te zien. Ik heb nu eenmaal een beroep waarbij je regelmatig op de knieën gaat. Als het niet voor de klanten is, dan wel om zo de kantoorruimte optimaal te benutten. En ik dacht in mijn onschuld dus, dat mijn inmiddels bijzonder bijdetijdse broek nog jaren mee zou kunnen. Plotseling liep ik er onverwacht actueel bij. Daar bleek mijn vrouw helaas anders over te denken. Dus werd ik tegenstribbelend meegesleurd naar de plaatselijke broekengigant. Mode? Ik kan er geen hoogte van krijgen.

Gelukkig ben ik in Stamp Land de enige baas. En daar verandert voorlopig dus lekker helemaal niets. Kijk zelf maar.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.