In onze vorige column hadden we het over onze plannen met het assortiment van Stamp Land. Inmiddels zijn de losse series van Liechtenstein fors afgeprijsd. En met gevolg: in twee dagen is al ongeveer een kwart verkocht. We gaan ons nog meer concentreren op het aanbieden van albums en partijen.

Nu even over onze andere winkel op de veilingsite eBay. Ooit zijn we daar begonnen met het verkopen op Internet. Op het hoogtepunt hadden we dagelijks z'n 25-30 albums in de veiling, dus ongeveer 200 per week. Sinds we met de eigen winkel Stamp Land begonnen zijn, hebben we het aanbod op eBay langzaam afgebouwd. Sinds meer dan een jaar hebben we nog maar op 2 avonden per week in totaal zo'n 30 albums in de veiling. Dit zijn meestal de goedkopere albums met "rommel", die niet door de keuring voor Stamp Land komen.

Nu is het moment gekomen dat onze plannen nog verder doorgezet worden. Het aanbod op eBay wordt nog meer verkleind. Het assortiment losse series zal hier helemaal afgehaald worden en het aanbod veilingalbums zal verder dalen tot naar schatting 10-20 albums per week. Dit zullen dan vooral die goedkope massa albums zijn, en ook de partijen die na 2 maanden op Stamp Land nog niet verkocht zijn.

Voor verschillende klanten verkopen wij hun overtollig materiaal via de eBaywinkel. Dat gaat ook veranderen. Vanaf nu gaan wij dat in eerste instantie aanbieden op Stamp Land. Dat heeft als klantvoordeel dat de verkoopcommissie wat lager is.

Waarom doen wij dit? Om meer omzet te halen? Nee. Eerlijk gezegd denk ik dat het ons zelfs omzet kost. Maar we doen het vooral omdat we dol zijn op onze eigen winkel en de waardering die we daarvoor krijgen van onze klanten. Tenslotte gaat het er niet om, om deze wereld met zo veel mogelijk geld te verlaten. De mensen die dat als doel in het leven hebben, heb ik nooit begrepen. Het is toch goed als je voldoende hebt om van te leven? Vanwege dit motto zijn wij nog nooit in Panama geweest. Dat scheelt nu een boel gehannes. Ach, mensen, soms bestaat het leuke in het leven juist uit de kleine dingen. Zoals bijvoorbeeld even rondneuzen in onze winkel. En een leuk verzamelingetje op de kop tikken waaraan je een paar avonden veel lol kunt beleven. Vandaar dan ook onze vaste afsluiting van deze rubriek:

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.