Hoe gaat het? Dat is zo'n standaardvraag als je een bekende tegenkomt. En soms wil je liever niet het echte antwoord horen. Soms ook juist wel. Hoe is het met Stamp Land? Ik stel de vraag zelf maar even. Deze webshop is nog geen half jaar open, dus de eerste impressie kan ik nu wel geven. En om maar meteen met het opvallendste te beginnen: De Fundgrubedozen zijn razend populair. Wat jullie er mee doen weet ik niet, maar ze zijn niet aan te slepen. Kijk maar eens in het overzicht. Op dit moment van schrijven zijn er slechts 4  beschikbaar. En dan moet je weten dat ik er in 5 maanden 83 heb aangeboden. Daarvan zijn er dus 79 verkocht. De laatste tijd gebeurt het bijna altijd dat ze dezelfde dag of de dag na het aanbieden verkocht worden. Het record staat op iets minder dan een half uur. Dan krijg ik toch beelden van mensen die zwaar gespannen continu de winkel checken om er maar als eerste bij te zijn. Is er weer één? Hup, niet lezen, meteen kopen.

Dozen van een paar honderd euro gaan ook net zo gemakkelijk als dozen van 30 euro. Uiteraard is dat niet voor niets, de inhoud maakt de prijs zeker waar. Tot nu toe heb ik van één klant gehoord dat de doos tegen viel, van diverse andere kreeg ik een bericht dat ze bijzonder tevreden zijn. En dat blijkt ook wel uit de herhaalaankopen.

De categorie albums en partijen loopt ook zeer goed. Daar zijn inmiddels ruim 450 stuks geplaatst, waarvan meer dan de helft verkocht is. Waar minder animo voor is, zijn de losse series en postzegels van de verschillende landen. Soms snap ik de logica van kopers ook niet helemaal. Van de Scandinavische landen heb ik hetzelfde assortiment postfris in deze webshop staan, als in mijn eBaywinkel. Alleen liggen op eBay de prijzen voor de meeste series zo'n 20% hoger. En toch zijn er regelmatig kopers die bekend zijn met stampland.nl, maar de series dan kopen via de eBaywinkel. Van mij mag het, vrijheid, blijheid en zo, maar een goede reden kan ik er zelf niet bij bedenken. Ach, postzegels is emotie, denk ik dan maar. Ik zal het Cruyff eens vragen, mocht ik hem tegenkomen. Hij heeft voor dit soort situaties vast een aardige oneliner paraat.

Hoe het gaat? Het gaat goed. Ik mag wel zeggen, bijzonder goed. Dank voor jullie vertrouwen. Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat. En mocht je nog wat emotie kwijt willen: kijk gerust eens bij de losse series. 

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.