Rare wereld. Denk ik wel eens. Ga maar na. Wat zou je kunnen doen om slachtpartijen op scholen te voorkomen? Een normaal mens denkt dan misschien: zorgen dat er minder wapens voorhanden zijn om te gebruiken. Maar nee, in Amerika bedenkt iemand dat de leraren ook bewapend moeten zijn. Zodat er dus MEER wapens in een school voorhanden zijn. Rare jongens, die trumpen. 

Bankdirecteuren. Nog zo'n merkwaardig fenomeen. Ach, weet je wat, 2 miljoen is toch een beetje karig om van rond te komen nietwaar? Kan dat niet wat meer worden? Nee, dan hebben we het natuurlijk niet over een tonnetje of zo. Je moet het wel merken.

Maar wees eerlijk. Als je baas jou zou aanbieden om elke maand een fors bedrag extra op je rekening te storten: wie zou zeggen Nou doe maar niet, ik heb al wel genoeg te eten. En vakantie is eenmaal per jaar ook voldoende, ik heb toch geen tijd om vaker te gaan. Nee, al hebben we aanzienlijk meer te besteden dan onze voorouders, een beetje plussen wil iedereen wel. En volgend jaar nog een keer graag. Want het went zo snel.

Wat doe je eraan? Nou niets. Ja, aan anderen, daar wil je wel wat aan doen. Zeg maar op, die rekening bij de ING. Goed moment voor een maatschappelijk verantwoorder bank. Terecht hoor. Ga ik zelf ook doen. Maar een belangrijker vraag is eigenlijk: wat doe je aan jezelf?

Genoeg gemoraliseerd. Het kan nog zo'n rare wereld zijn, op tijd voor je postzegels moet je niet besparen. Neem daarom alle tijd van de wereld voor een uitgebreid kijkje in ons nieuwe assortiment.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.