Mensen zijn vaak ondoorgrondelijk. Tenminste, ik begrijp ze lang niet altijd. Je weet waarschijnlijk dat ik 2 winkels op Internet mag beheren: stampland.nl en de stamplandwinkel binnen eBay. Hier, waar je nu bent, zijn het vooral de albums en Fundgrubedozen die de boventoon voeren. Op eBay verkopen we wat eenvoudiger albums en een los assortiment postzegels.

Nu wil het geval dat van een aantal Scandinavische landen plus Luxemburg en Liechtenstein we een vast assortiment series aanbieden. Dat doen we zowel op eBay als op stampland.nl. Alleen: de prijzen in de eigen stampland webshop liggen beduidend lager dan op eBay. Dat heeft met de hoge eBaykosten te maken, die natuurlijk in de eigen winkel niet gelden. Dus daar kunnen jullie van profiteren. Zou je zeggen.

Maar: regelmatig, heel regelmatig komt het voor dat vaste klanten die ik al diverse malen heb gewezen op stampland.nl, toch een flink aantal series blijven kopen in de eBaywinkel. Begrijp me goed, van mij mag het, alleen de reden daarvan ontgaat me. Wie het weet mag het me komen uitleggen. Datzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld accessoires zoals insteekboeken. Als je kijkt naar de totaalprijs inclusief verzending, dan ben je bij stampland veel voordeliger uit dan wanneer je precies datzelfde artikel via eBay aanschaft.

En er is nog een bijkomend voordeel, want sinds ruim een maand wordt het assortiment losse postzegels op eBay niet meer aangevuld. Dat loopt dus langzaam leeg, terwijl het in onze bloedeigen Stamp Land wel degelijk actueel wordt gehouden en regelmatig wordt aangevuld. Dus er is hier nog meer keus ook.

Ik zou zo zeggen: tijd om ook eens in ons assortiment postzegels en series te duiken. Weet je welk land bij ons verreweg het populairst is? Finland. Niet gedacht? Kijk dan maar eens naar de Finse zegels. En als je het daarna nog steeds niet snapt, bedenk dan, dat mensen vaak ondoorgrondelijk zijn.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.