Het is niet echt origineel, want in een emailbericht al aan jullie gemeld, maar toch. Ik vermoed dat in menige emailbox onze berichten en aanbiedingen in de ongewenste map terecht komen. Dus voor wie het nog niet gelezen had, hier nog maar eens onze recente ervaringen op inkoopgebied.

Een slachtpartij. Dat was het. Gewoon een ordinair straatgevecht. Figuurlijk gesproken dan. Ik heb het over de laatste grote postzegelveiling waar ik onlangs was. Om nieuwe postzegelpartijen in te kopen. Dat was tenminste de bedoeling. Maar na anderhalf uur veilen zat ik nog zonder enig resultaat, in de zaal verbijsterd om me heen te kijken. Naar collega's die even verbijsterd terug staarden. Wat gebeurde er? Een knokpartij. Bij wijze van spreken. Want we bleven natuurlijk keurige mensen die met een kop koffie in de hand grappen tegen elkaar maakten. En ondertussen de messen slepen om ze bij voorkeur in elkanders rug te drijven. Middels een onzichtbaar omhooggehouden biedkaart. Om tenminste toch nog met iets huiswaarts te kunnen keren.
Een zo merkwaardige veiling heb ik zelden meegemaakt. Het gebeurt wel vaker dat de prijzen (te) hoog blijken te liggen. Maar zo heftig als er dit keer geboden werd, was toch wel bijzonder. Alle grote partijen werden verkocht. Ook een aantal die een vorige veiling niet verkocht werden, en naar mijn mening ook nog niet de helft van de startprijs waard waren. Nu ging gewoon alles weg, alsof er dit jaar niets meer aangeboden zou worden.
Wat doe je dan? Als je als Stamp Land daar zit en weet dat je helemaal geen voorraad meer hebt liggen? En dus wel moet inkopen, om de komende paar maanden weer dagelijks nieuwe partijen voor je klanten te kunnen aanbieden? Juist, dan ga je uiteindelijk maar mee.
En zo kwam het toch nog goed. Na afloop vingen we de terugreis luid zingend aan in de wetenschap meer dan 100 verhuisdozen te hebben gescoord. Je begrijpt: een koopje was het niet. Maar altijd beter dan een collega veilinghouder die na afloop rondliep met een gezicht als de bekende oorwurm. Er kon geen lachje af. Of die ander die een grote bestelwagen aan het laden was: 4 dozen maar liefst....
De conclusie is duidelijk. De markt voor postzegelverzamelingen in albums en dozen zit duidelijk in de lift. En dat is precies waarom jullie graag bij Stamp Land kopen. Ik kan je dus aanraden: zie je een leuke partij, aarzel niet. De prijzen zijn stijgend en misschien is eenzelfde partij volgend jaar wel duurder geworden dan nu.

Wees er dus snel bij. Deze zomer komt er zeker nog genoeg in de winkel en je hoeft er niet om te vechten. Er is genoeg voor iedereen.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.