Het is me het maandje wel. Even wat inside informatie: zoals ik bekend mag veronderstellen, kopen wij onze postzegelpartijen in op de grote internationale veilingen. En die hebben een schema wat ze met van alles afstemmen, behalve met elkaar. Zo kan het gebeuren dat er anderhalve maand geen enkele veiling is, en dan ineens vijf op één dag.

Op 1 maart begon het. We kochten in Duitsland een negental kavels, waarvan alleen al de eerste bestond uit 50 verhuisdozen. Half maart is dan de dag waarop de halve wereld zijn verzameling verkocht ziet worden aan de andere helft. OK, ik overdrijf een beetje, maar er zal dan voor vele tientallen miljoenen van eigenaar verwisselen. Ook daar hopen wij weer een klein graantje van mee te kunnen pikken. Dat is ook wel nodig, want we waren helemaal door de voorraad heen. Vanaf 1 maart dus weer splinternieuwe partijen. En zie je een dagje geen nieuwe albums, dan zitten we hoogstwaarschijnlijk weer te bieden of zijn verhuisdozen aan het openmaken. Moet ook gebeuren. En wat natuurlijk ook wel prettig is, is als jullie na het lezen van deze informatie massaal een albumpje gaan aanschaffen. Dan hebben we ook de financiële ruimte om dit systeem lekker door te zetten. Als je dat wilt doen, dan open ik nu een nieuwe doos met verrassingen. We hebben er zin in!

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.