Het was een paar maanden geleden dat we de spreuk van de maand introduceerden. Dit ter afwisseling van de soms nogal filatelistische inhoud van deze colums. We riepen je op om opvallende, aardige of ongewone spreuken in te zenden. Nou, dat we bedolven zijn onder de reacties zou toch een aardige overdrijving zijn. Dat een aantal mensen heeft gereageerd is net zo bezijden de waarheid. In feite hebben we geen enkele respons gehad. Dat kan natuurlijk betekenen dat niemand deze columns leest, dus dat we voor de kat z'n viool zitten te schrijven. Het kan ook zijn dat jullie erg hebben uitgekeken, maar er gewoon geen opvallende spreuken voorbij zijn gekomen. Of het is mogelijk, en persoonlijk geloven we daar het hardst in, dat je je na lezing voornam om bij gelegenheid te reageren, maar zoals dat gaat, het leven gaat door, er moet gegeten en gedronken worden, de buurman is jarig, de koelkast begeeft het en je ziet een bekende bij de voedselbank naar binnen lopen.

En ja, dan is het logisch dat andere dingen naar de achtergrond raken. Maar om je een herkansing te geven, nu dus nogmaals de oproep, vergezeld van een aantal aardige spreuken die ik zelf onlangs tegenkwam. Zo is er deze: Volg je hart, dat klopt altijd. Een uiterst toepasselijke als je in onze winkel een mooi album tegenkomt en je af vraagt of je het nu wel of niet in je winkelmandje zult deponeren. Sommige mensen zou ik wel eens willen toewensen: Praat alleen als je de stilte kunt verbeteren. En omdat driemaal scheepsrecht is (waar komt die vandaan?) nog een laatste: Er zijn twee dingen die veel geld kosten: oude auto's en jonge vrouwen. Postzegels worden daarin niet genoemd. Dat klopt, het plezier dat je daarvan krijgt kost inderdaad niet veel. Koop dus snel wat plezier en rommel nu maar lekker door onze winkel. 

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.