Ook op vakantie geweest? Al jaren kom ik er niet onderuit. Soms levert dat merkwaardige gedachten op. Is het jou ook wel eens opgevallen dat op een Franse camping de mensen die je bij het afwassen treft vrijwel allemaal Nederlander zijn, met een enkele Duitser tussendoor? Dan vraag ik me af: zijn die Fransen nu zulke smeerpoetsen? Of ligt het toch aan het tijdstip? Drankorgels zijn het in elk geval wel. Als je 's ochtends tegen half 9 bij het campingwinkeltje een stokbroodje probeert te scoren zit er steevast bij het barretje een Fransman al een witte wijn weg te slurpen. Nu ken ik ook wel een man die als gewoonte heeft om nooit voor 5 uur in de middag een biertje te pakken. Deze gladjakker roept vervolgens om half drie dat het ergens ter wereld al 5 uur is waarop hij gerustgesteld de eerste goudgele rakker ontdopt. Maar een beetje Fransoos verslaat hem dus met gemak.

Naast dit soort bespiegelingen probeert een doorgewinterd postzegelaar natuurlijk ook te bedenken wat hij voor spectaculairs het komende seizoen gaat beginnen. Nu hebben wij deze zomer keihard doorgewerkt zodat er volop mooie aanbiedingen in de winkel staan, en na thuiskomst gaan we diezelfde week nog één van de grootste veilingen leegkopen. Geen tijd voor leegloop dus en vanaf nu dreigt het weer prachtige collecties en dozen te regenen.

Als de vakantie voor je voorbij is en je toe bent aan wat nieuws: je komt op het juiste moment. Stamp Land staat tjokvol series, albums en partijen. Aarzel niet te lang. Elke collectie is uniek, en weg is echt weg. Bij het bekijken wensen we je natuurlijk weer:

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.