En dan ineens is Stamp Land aan het vernieuwen. Zo maar, zonder iets te melden. Wat is er aan de hand? Nee, geen nieuwe vormgeving of zo. Geen overname door een multinational. Geen gesjoemel met software om betere meetresultaten te krijgen. Niets van dat alles. Maar wat dan wel? Het assortiment, beste mensen. En nog wel helemaal spontaan. Een paar weken geleden kochten we een grote partij ansichtkaarten, zonder dat van plan te zijn geweest. Sterker nog, we hadden de partij niet eens vooraf bekeken. Noem het een ingeving. Het leek ons plotseling leuk. De partij heeft hier een tijdje gestaan om het idee te laten rijpen wat er mee te gaan doen. En ineens zijn we het gaan verkavelen en fotograferen.

Vanaf zaterdag 24 oktober kun je dus zo maar een kleine 100 partijtjes ansichtkaarten in de winkel vinden. Voorlopig in de rubriek "kleine partijtjes". Het is een proef. We denken namelijk, dat verzamelaars van postzegels het wel leuk vinden om ook wat ansichtkaarten bij hun verzameling te hebben. Of misschien wel een aparte verzameling hiervan te beginnen. Kaarten van je woonplaats, je geboorteplaats, je vakantiegebied of het land dat je verzamelt. Op dit moment hebben we kaarten van bijna alleen Nederlandse plaatsen in de aanbieding. Doorgaans uit de periode 1900-1960, dus vooral de wat oudere tot heel oude kaarten. Als er voldoende animo voor blijkt, is het natuurlijk niet zo moeilijk dit uit te breiden met andere landen.

Geen paniek nu. We blijven natuurlijk gewoon doorgaan met albums, partijen en Fundgrubedozen postzegels. Zie het als een leuk geintje erbij. Andere veranderingen zijn niet gepland. Hoewel? Als je winkelt, even niets leuks kunt vinden en toch wat geld wilt uitgeven, kun je vanaf nu ook cadeaubonnen kopen. Ook handig voor op je verjaardag of verlanglijstje. Dan kun je later zelf uitkiezen wat je voor je bon wilt aanschaffen. En we hebben weer een voordelige partij nieuwe insteekalbums op de kop getikt. Gelijk ook maar albums voor ansichtkaarten erbij, want die heb je natuurlijk ook nodig voor je nieuwe verzamelgebied. Alle reden dus om door de winkel te lopen. Zoals de Scandinaviërs dan zeggen: Goede vangst! Wij houden het liever bij

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.