Het zit niet altijd mee in het leven. Vraag maar aan een willekeurige Libiër bijvoorbeeld. Tenzij je daar toevallig mensensmokkelaar als beroep hebt en iemand je geweten gestolen heeft. Dan zijn het gouden tijden. En als je bij de Italiaanse marine werkt en dienst hebt op de middelandse zee, zit het ook niet altijd mee. Ik bedoel maar. Daarbij vergeleken zit het mij wel altijd mee. Niets te klagen. Of het zijn piepkleine akkefietjes. Die kan ik lekker hier kwijt, dan ben ik er ook weer vanaf. Zo heb ik de afgelopen paar maanden last gekregen van mensen die wel wat bestellen, maar niet betalen. In de meeste gevallen zijn het ook nog vaste klanten die al heel veel gekocht hadden. In die gevallen wil het wel eens gebeuren dat ik een bestelling al vast opstuur voordat de betaling binnen is. Goede klant, te vriend houden, wat extra's doen, je kent het wel. Afijn, om een lang verhaal kort te maken, ik ben reeds voor een duizend euro het schip in gegaan. Weg, foetsie, naar fluiten. Van die dingetjes.

Zoals ik al zei, een piepklein akkefietje dus. Maar om te voorkomen dat we deurwaarders op de koffie krijgen, zal ik toch wat strenger moeten gaan worden. Dus als ik je voortaan vraag toch echt eerst te betalen, dan zit daar niets persoonlijks achter. Het is gewoon dat ik mijn koffie liever alleen drink.

Tegelijk komt ook een meevallertje wel eens voor. Zo ontvingen we een week geleden een groot pakket retour. Het was 14 maanden daarvoor opgestuurd naar een klant in China. Toen het na een aantal weken niet was aangekomen, heb ik PostNL een onderzoek laten doen. Na 3 maanden was hun conclusie dat het pakket volstrekt onvindbaar was. Dus schadevergoeding (het was aangetekend verzonden), klant geld terug, etc. En ineens staat een jaartje later een auto voor de deur en komt de bezorger een inmiddels wat wilder uitziend pakket terugbezorgen.

Nee, we mogen echt niet klagen. En jullie ook niet. Al helemaal niet als je nu even de winkel in gaat en een mooie collectie uitzoekt. Dan zorg ik dat 'ie opgestuurd wordt. Hopelijk gaat dat dan geen 14 maanden duren.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.