Stel, je koopt een mooie collectie of doos. Dan sturen we deze op. Maar hoe en via wie? Tot nu toe sturen we alles met Post NL. Dat heeft als voordeel dat er (fraaie) postzegels op de pakketten zitten. Maar al geruime tijd is er hevige concurrentie op de markt van de pakketbezorgers. En dat is in de tarieven te merken. Op vrijwel alle fronten is PostNL de duurste, en soms scheelt het enorm veel.

Binnen Nederland valt dat nog wel mee. Hoewel: een pakket van bijvoorbeeld 12 kg. kost via PostNL 13,25 aan postzegels. Kia rekent voor hetzelfde pakket 3,95. Daar hoort dan wel bij dat het niet thuis bezorgd wordt, maar je het pakket moet ophalen bij een Kiala ophaalpunt. Die zitten inderdaad voor 98% van de Nederlanders vlak bij, maar het is natuurlijk wel handig om een zware doos thuis afgeleverd te krijgen.

Naar het buitenland worden de verschillen pas echt groot. Een pakket van 8 kg. naar België kost via PostNL 25 euro, via GLS 14, via DPD 10,75 (beiden leveren ook thuis af) en via Kiala 7,50. Merkwaardigerwijs is buiten Europa PostNL wel weer veel goedkoper dan alle andere aanbieders.

Het is dus begrijpelijk dat we aan het nadenken zijn over hoe we in de nabije toekomst onze pakketten gaan verzenden. We praten tenslotte over een prijsverschil van vele duizenden euro's per jaar. En daar kun je leuk van uit eten, desnoods samen met 50 willekeurige klanten. Of we kunnen bijvoorbeeld het verzenden voor jullie gratis gaan maken. Maar er is een heel belangrijk punt.

En daar komen jullie in beeld. Want wij kunnen van alles bedenken, maar wat heeft jullie voorkeur? Gratis verzenden, maar wel een paar dagen langer moeten wachten en ophalen ergens in de stad of het dorp? Of toch maar liever een klein bedrag betalen en thuis laten bezorgen binnen 3 dagen? Of iets meer betalen en de volgende dag thuis laten bezorgen?

De mening van onze klanten zal de doorslag moeten geven. We zullen een enquete gaan rondsturen. Maar wil je nu al reageren? Dat zou ik bijzonder op prijs stellen. Mail naar info@stampland.nl.

Heb je geen zin om te reageren, maar kijk je liever rond in onze winkel? Geen probleem natuurlijk. We wensen je ook dan

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.