Een serieus onderwerp dit keer. Moet ook eens kunnen. Ik wil het met jullie even hebben over de verschillende mogelijkheden om je bestelling te laten verzenden. Dit geldt overigens alleen voor afleveradressen in Nederland. Je kunt dan kiezen uit goedkope (€ 2,50) of snelle (€ 5) verzending. Dat de werkelijke kosten bij een pakket altijd hoger liggen, is duidelijk. Dat is sponsoring van onze kant. Maar wat is nu precies het verschil tussen de twee keuzes?

Dit is niet de plek om alles uitgebreid uit te leggen. Ik wil nu de nadruk leggen op het risicopunt. Onze hele maatschappij is steeds meer gericht op het beperken van risico's. De veiligheidsmaatregelen bij evenementen staan soms niet in verhouding tot de kans dat er iets onaangenaams gebeurt. Dat is tenminste mijn persoonlijke mening. Als organisatie wil je eventuele hoge claims achteraf voorkomen. En dat mag wat kosten. Als trendvolgend bedrijfje moet ik daar ook wat mee. Vandaar onder meer het verschil tussen goedkope en snelle verzending. Bij de goedkoopste variant ligt het risico op beschadiging of vermissing bij de klant, in het andere geval ligt dat risico geheel bij ons. Nu raakt er gelukkig uiterst zelden iets zoek of beschadigd. Een zoekgeraakt pakket in Nederland is als ik me goed herinner eenmaal voorgekomen in de Stamp Land historie. Dus als je kiest voor goedkope verzending, ben je niet meteen een enorme durfal. Ik snap het best. Maar moet het toch even zeggen. Natuurlijk zijn er nog meer verschillen tussen de twee mogelijkheden. Als je die wilt lezen, klik dan onderaan deze pagina, onder het kopje bestelinformatie, op verzending.

Verzending naar een adres buiten Nederland is wat duurder. Maar nog steeds sponsoren we ook daar een gedeelte van de verzendkosten, want we vinden dat iedereen, dus ook bijvoorbeeld als je in België woont, mag genieten van dezelfde voordelen.

Genoeg informatie lijkt me. Het wordt tijd voor de praktijk. Ga door de winkel en maak op de bestelpagina je eigen keuze uit de verzendopties.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.