Zo. Dit is tenminste een titel waarmee je heden ten dage de aandacht trekt. Nee, verwacht van mij nu geen mening en al helemaal geen politieke statements, oproepen of iets dergelijks. Ik heb zeker wel mijn overtuigingen wat dit betreft, maar daar leent deze rubriek zich niet voor. En ik heb het al eens eerder beweerd: mensen die soms compleet tegenstrijdige opvattingen hebben, kunnen toch de beste vrienden zijn als het om hun gezamenlijke postzegelhobby gaat. Laten we dat vooral zo houden.

Het enige punt dat ik hier wil maken, en waar ik nog nooit eerder iemand over gehoord heb: hoe meer mensen van elders in dit land komen wonen, en hoe eerder ze werk hebben en een bestaan opbouwen, hoe groter ook de kans dat een aantal hiervan hun filatelistische hobby weer gaat oppakken, of gaat beginnen. En dat lijkt me toch goed nieuws. Niet zeggen dat je het van mij hebt, maar het lijkt me taktisch niet slecht om eens een leuk verzamelingetje Syrië te beginnen. Of Irak, Afghanistan, noem maar op. Allez, de winkel in dus.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.