Oplettende lezertjes hebben het vast wel gemerkt. Onze voorraad is helemaal vernieuwd. Alle albums die we tot en met medio februari nog hadden, en dat was bar weinig, zijn inmiddels verkocht of uit de winkel gehaald.

Mid februari kochten we in Duitsland een kleine vrachtwagenlading van maar liefst 150 verhuisdozen gevuld met albums, partijen, lege insteekboeken, catalogi en veel materiaal voor Fundgrubedozen. Wat er nog aan oud spul stond zijn we inmiddels kwijt zodat de complete voorraad nu bestaat uit knisperend nieuwe albums en fonkelend verse partijen. Heerlijk toch? In maart hopen we op de veilingen in Nederland ook weer wat Nederlandse partijen in te kopen zodat we je een breed aanbod kunnen bieden.

Ik kan het niet laten: Eén partij die we in Duitsland kochten, sprong er nogal uit. Deze bestond uit een dikke 50 verhuisdozen waarin zowel lege insteekalbums (soms nog nieuw in het folie), als ook heel veel dikke insteekboeken met weinig inhoud. Verder vele duizenden euro's aan frankeergeldige postzegels Duitsland en een waanzinnige partij Fundgrubemateriaal. Alles onuitgezocht, vanaf talloze pakketten met een oorspronkelijke aanschafprijs van 69-249 euro per stuk, tot doosjes, zakjes, insteekkaartjes en werkelijk van alles. Een partij die voor Stamp Land gemaakt scheen. Helaas waren er meerdere kapers op de kust, maar na een verwoede biedstrijd waren we toch de laatste die overbleef. Gewonnen dus, en voor een schappelijke prijs. Van veilingmedewerkers hoorde ik dat de erfgenaam (de vrouw die een complete kamer van haar man leeg had laten halen) zich de haren uit het hoofd trok toen ze de geschatte opbrengst hoorde. Van het ooit hierin gestopte geld had hij ook een huis kunnen kopen. Ik hoop maar dat hij er bij leven een heleboel plezier en genoegen aan beleefd heeft. In elk geval komen er voor jullie de komende tijd dus voldoende koopjes aan, waarvan ik evenzeer hoop dat je er veel lol aan zult hebben. Als je een huis wilt kopen moet je niet bij ons zijn. Stamp Land levert je liever:

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.