Er bestaan merkwaardige uitdrukkingen waar mijn haren van overeind gaan staan. Een voorbeeld daarvan is de term werk verzetten. Je kent het wel. Een commissie wordt bedankt voor het vele werk dat zij heeft verzet. Of iemand die een project heeft afgerond, is van mening dat er heel veel werk is verzet. Dat is doorgaans positief bedoeld. Ik kan er niets aan doen, maar ik heb een gloeiende hekel aan die uitdrukking. Dat komt omdat ik daar het beeld bij heb van een loods waar aan de linkerkant een grote stapel dozen staat. Iemand is bezig om die hele stapel naar de rechterkant te brengen. Hij heeft veel werk verzet (de dozen bevatten namelijk werk), maar is er geen ene moer mee opgeschoten. Beste mensen, werk is er om aangepakt, opgelost, gedaan of afgehandeld te worden. Maar niet om te verzetten. Daar schiet je geen bal mee op!

Daarover gesproken (ik bedoel die bal), het WK is al lang voorbij, de vakantie voor velen ook, dus het wordt hoog tijd om weer door de Stamp Land postzegelwinkel te gaan neuzen. Als jullie dat nu eens doen, dan ga ik ondertussen lekker aan het werk.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.