We gaan nog even door met het onderwerp van de vorige keer. Toen vertelde ik jullie over de onverwachte werkzaamheden waar ik mee te maken krijg en die tijd slurpen. Zoals wanneer er problemen zijn met het zichtbaar maken van de foto's.

Iets anders wat ook heel vervelend kan zijn en massa's tijd kost, is als er iets niet goed gaat met de verzending van de pakketjes. Heel zelden gebruiken we DHL. Laatst hadden we een pakket afgeleverd in een onbemand station van hen. In de kluis gestopt, waar het na een week nog lag. Volgens de tracking informatie tenminste. Nu ben ik niet zo positief over de klantenservice van grote bedrijven, dus meestal bewandel ik daar meerdere wegen om toch een antwoord te krijgen. Via Facebook werkte het dit keer sneller dan via de normale klantenservice die alleen standaard reacties afgaf na steeds 2 dagen wachten. Om een lang verhaal kort te maken, het pakket was wel degelijk dezelfde dag nog opgehaald, maar door een storing in het computersysteem van DHL, gewoon ergens een week blijven liggen. Uiteindelijk keurig afgeleverd, maar daar was inmiddels dus aardig wat tijd in gaan zitten.

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Toen we dus ergens een klein berichtje lazen dat PostNL alle stempels van hun "postkantoren" terug wilde laten sturen, gingen meteen alarmbellen bij me loeien. Want het gros van onze pakketjes wordt via PostNL verzonden, en op verzoek afgestempeld op het plaatselijke afgiftepunt bij de supermarkt. Daar kom ik meerdere malen per dag, dus het personeel kent me en weet dat er gestempeld moet worden. Vandaar gaan de pakketten naar het Sorteercentum Pakketten, waar niet gestempeld wordt. Het komt natuurlijk nog maar hoogst zelden voor dat een pakket met postzegels gefrankeerd is, dus daar zijn ze niet op ingericht. Wat betekent het als het punt waar de pakketten arriveren ze niet meer zelf mag stempelen? Dan komen ze of ongestempeld aan, of voorzien van een fraaie kras met pen of viltstift.

Vandaar dat de alarmbellen bij me gingen rinkelen. Dus bellen met PostNL. Of het waar was. De klantenservice wist van niets, maar verbond me door met de afdeling Retail die het bericht bevestigde en er aan toevoegde dat PostNL alleen let op de efficiëntie van haar proces en verder nergens rekening mee houdt. Ook niet met klanten. De betreffende medewerkster liet weten dat ze verder niets voor me kon doen.

Nu heb ik de ervaring dat PostNL een hele grote afdeling klantenservice heeft, dus je kunt rustig 10 keer bellen en elke keer een andere medewerker krijgen. Het beste wat je kunt doen bij een onbevredigend antwoord, is dus: de volgende dag gewoon nog eens bellen met hetzelfde verhaal. Zo gezegd, zo gedaan. Dit keer trof ik iemand die wel met me mee wilde denken. Om meteen maar door te springen naar het eindresultaat: als een "postkantoor" het stempel wil houden, kan dat. In elk geval voorlopig. Het gevaar is dus nu even geweken. Waar een telefoontje van Stamp Land al niet toe leiden kan. Lof voor PostNL in dit geval. Dit bedrijf is in elk geval van goede wil (mits je de juiste medewerker treft). Maar er ging wel heel wat tijd in zitten.

Dat zijn zo van die onzichtbare dingetjes die we voor jullie doen. Onzichtbaar, maar vanaf nu niet onbekend meer. Ik ga er van uit dat jullie ze stilzwijgend op prijs stellen. Net zoals ik het ook bijzonder stilzwijgend op prijs stel, elke keer als iemand de moeite neemt door onze winkel te "lopen" en het aanbod te bekijken. Daarbij wens ik je dan natuurlijk wel:

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.