Je leest er regelmatig over in de krant, je ziet het op TV en hoort het op de radio: weer een winkelketen die de deuren sluit. En tegelijk blijken de online verkopen weer fors te zijn gestegen. Niemand kan er omheen: er wordt meer op Internet gewinkeld en de verkopen in stenen winkels blijven achter. Wat dat betreft zijn wij in de postzegelbranche een voorloper. Dat mag ook wel eens gezegd. Want al tientallen jaren geleden nam het aantal postzegelwinkels in de steden af en dat proces is nu bijna tot stilstand gekomen. Er zijn er niet veel meer over. Tegelijk namen de verkopen via Internet enorm toe en dat gaat rustig door.

Is dit een slechte trend? Dat kan niet, want nagenoeg elke consument doet er aan mee. Blijkbaar zien we vooral de voordelen van het op afstand bestellen. Dus moeten we ook niet klagen als het op straat rustiger wordt. Persoonlijk ben ik uiteraard ook blij met de online groei die er elk jaar weer in zit. Het scheelt een heleboel gesleep van materiaal naar beurzen en zo. En verkopen vanuit een eigen ruimte aan huis is veel goedkoper dan het huren van een winkelpand. Dus kunnen de verkoopprijzen ook lekker laag blijven. Lijkt me voor iedereen aantrekkelijk. En er is nog iets. Laatst las ik dat meer en meer mensen klagen over de muzak die je in winkels hoort. Bedoeld om de kooplust aan te wakkeren is er vrijwel geen winkel meer waar je geen muziek op de achtergrond hoort. Het is zo algemeen aanwezig dat het vaak niet eens meer opvalt. Maar nu komen daar blijkbaar toch steeds meer protesten tegen.

Kijk, en dat is weer zo'n voordeel van winkelen bij Stamp Land. Kijk maar eens in onze winkel rond en geniet van de stilte. En wil je toch een muziekje? Dan zet je toch lekker zelf wat op. Hoor je tenminste iets wat ook nog je smaak is.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.