In de zomertijd (jawel, het schijnt momenteel zomer te zijn) wordt er wat minder gepostzegeld. Tenminste, dat beweert men. Zelf heb ik daar nooit last van gehad en ik ken genoeg andere mensen die ook geen enkele reden zien om een paar maanden hun postzegels niet aan te raken. Ik zal het je nog sterker vertellen: na de decembermaand is augustus al jaren mijn beste verkoopmaand. De reden? Misschien juist omdat veel mensen wèl met postzegels bezig willen zijn, maar er minder aanbod is. Het verenigingsleven ligt stil, er zijn nauwelijks beurzen en veilingen, en dan is het altijd aanwezige aanbod op Internet een uitkomst.

Dat neemt niet weg dat ook mijn werktempo in juli en begin augustus wat lager ligt. Net wat minder nieuwe partijen, de familie vindt dat ik wat vrije dagen nodig heb, en ga maar door. Daarnaast is het niet verkeerd om gedurende een paar weken stil te staan bij gewenste ontwikkelingen in de nabije toekomst.

Zo kan ik je alvast verklappen dat we meteen na de zomer gebruik zullen gaan maken van een snellere server. Het kost een paar centen, maar iedereen zou straks moeten kunnen merken dat de verwerkingssnelheid van de site omhoog is gegaan.

Verder zijn we met een andere partij bezig om een uitgebreid aanbod series van Nederland aan te bieden tegen uiterst scherpe prijzen. Als alles naar wens verloopt zou dat later dit jaar zichtbaar moeten zijn. We houden je uiteraard op de hoogte. En zo kan de zomertijd zomaar een bron van inspiratie zijn.

Dat alles neemt niet weg dat ook Stamp Land zo nu en dan een dagje weg zal zijn. De verzending van je bestelling kan dus wat langer duren dan gewoonlijk. Ook het schrijven van een nieuwe column slaan we een keertje over. In de loop van augustus kun je hier weer een nieuwe aantreffen.

Wie op vakantie gaat, wensen we natuurlijk een heerlijke uitrustperiode. En wie gewoon doorgaat met postzegelen, of na zijn vakantie weer meteen bezig wil, wensen we bij het bekijken van ons aanbod traditiegetrouw:

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.