Het schijnt zomer te zijn. Kalenders liegen niet. Dus doen de meeste mensen het wat rustiger aan. Of gaan een poosje weg. Dit verschijnsel wordt ook wel vakantie genoemd. Ik ben daar niet zo van, maar dat is weer een ander verhaal. Deze maand vind ik daarom wel geschikt om je wat tips mee te geven. Met als onontkoombaar gevolg dat sommigen niets nieuws lezen omdat ze al lang hiervan op de hoogte zijn, maar hopelijk zijn er anderen die hiermee geholpen zijn.

Winkeltips natuurlijk. Om te beginnen: ik heb het vermoeden dat er veel klanten zijn die nog niet gezien hebben dat je het aantal artikelen dat je in onze winkel op een pagina te zien krijgt, kunt instellen. Standaard staat dit op 15, maar dat is nogal irritant als je op zoek bent naar een paar losse series en door 45 pagina's moet bladeren. Het aantal artikelen per pagina kun je verhogen tot max. 200. Sta je op een artikelpagina, scroll dan naar beneden. Net boven de blauwe balk onderaan staan de paginanummers, gevolgd door: toon 15 per pagina. Achter die 15 staat een pijltje. Als je daar op klikt kun je kiezen hoeveel artikelen je per pagina wilt zien. Klik op het gewenste aantal en de pagina wordt meteen aangepast. Let op: zodra je de winkel verlaat staat dit aantal de volgende keer weer op het standaardgetal van 15 en moet je het dus weer aanpassen. Het is niet anders.

Een andere tip: veel klanten kopen iets en vullen op de kassapagina hun adresgegevens in. Dat is mooi, maar je hoeft dat niet elke keer opnieuw te doen. Maak een account aan zodat de volgende keer je adresgegevens meteen beschikbaar zijn zonder dat je alles opnieuw hoeft in te vullen. Dat voorkomt ook eventuele typefouten. Een account kun je aanmaken door na het invoeren van de adresgegevens het vakje aan te vinken wat net onder de adresgegevens staat: maak een account aan voor later gebruik.
De volgende keer dat je een bestelling wilt doen, hoef je dan niet meer al je gegevens in te vullen. Klik gewoon op de kassapagina bovenaan op Al geregistreerd? Klik hier om in te loggen. Er verschijnt dan een vakje waar je je emailadres en wachtwoord kunt invullen. Bijkomend voordeel: je kunt al je bestellingen terugzien en volgen.

Nog een tip: Voor verzending binnen Nederland kun je kiezen tussen snel en goedkoop. Maar het verschil daartussen is meer dan de snelheid van verzenden. Bijvoorbeeld over wie het risico draagt van verzending. Wat je verzendkeuze precies inhoudt kun je hier lezen: onderaan elke pagina staat een blauwe balk. Klik onder het kopje Bestelinformatie op Verzending.
Het is trouwens sowieso wel eens handig om te klikken op de regels die in de blauwe balk onderaan elke pagina staan. Dan kun je van alles lezen over onze winkel. Als je bijvoorbeeld klikt op Reacties van klanten kun je daar lezen wat klanten aan ervaringen hebben. Wij moeten daar regelmatig van blozen. Je kunt ook zelf een reactie achterlaten, bijvoorbeeld als je al die lovende woorden wat overdreven vindt.

Ik hoop dat je een fijne vakantieperiode hebt. Wij blijven gewoon open en hebben geen afwezigheid gepland staan. Dat neemt niet weg dat we het na een extreem druk jaar nu ook wel even wat rustiger aan doen en misschien niet elke dag nieuwe partijen opnemen. En of jullie nu bij een azuurblauwe golf gaan liggen, op 3500 meter gaan griezelen van het ijzingwekkende uitzicht, of de barbecue op balkonia gaan aansteken, kom gerust zo nu en dan even bij ons binnen en check het actuele assortiment.

HEEL VEEL PLEZIER.

Wil je de vorige postzegelcolumns lezen? Klik dan bovenaan deze pagina (de derde regel van boven) op Nieuws Column. Daaronder staan de vorige columns opgenomen.